Queer- en Identiteitscoaching

Waarom ik doe wat ik doe

Queer- en Identiteitscoaching

Mijn jongste is non-binair. Toen die zestien was kwam die als gay uit de kast. De zoektocht naar wie die is, zelfacceptatie, omgaan met negativiteit, discriminatie, geweld én de drive om het leven te leven, op hun eigen manier, te zijn wie die is, te stáán voor wie die is, dat is voor mij als moeder, een enorme bron van inspiratie.

Ik heb uiteraard momenten gekend dat ik ook zoekende was om te begrijpen wat mijn jongste bezig hield. Ik heb de struggels gezien, de pijn, het verdriet, de vertwijfeling, de zelfkritiek. ‘Ik ben iets wat ik niet wil zijn, ik wil normaal zijn’. Dat zijn woorden die mij diep geraakt hebben en die mij nog altijd raken als ik deze hoor tijdens gesprekken met cliënten. Wat je wil als moeder is dat je kind gelukkig is, dat je kind wordt wie die is, ongeacht hoe dat is, hoe dat eruit ziet.

Dat geluk is ook jouw geluk.
Die zoektocht in mezelf én hun zoektocht hebben mij ongelofelijk veel gebracht en mij altijd gemotiveerd me in te zetten voor alle mensen die zich ‘anders’ voelen.
Die worstelen met (de gevolgen van) hun gender- of seksuele identiteit.

Ik begrijp hun worstelingen en uitdagingen.
Ook ouders, partners, kinderen die hiermee te maken hebben begeleid ik.

Herkenbaar

Quotes

“Twijfels over wie ik eigenlijk was, wat ik in mezelf zou gaan ontdekken en hoe dat mijn toekomst zou gaan bepalen”

“Je hele leven krijg je mee dat wat jij bent niet normaal en oké is”

“En misschien wel bovenal de angst, alles wat me dierbaar was kwijt te kunnen raken”

“Ik ben nog steeds aan het uit de kast komen over wie ik ben en wat mijn gender is. Hoe meer ik mezelf accepteer, hoe meer ik de wereld kan laten zien”

“Het is moeilijk om je eigenwaarde te behouden wanneer mensen zoveel moeite stoppen in het afbreken daarvan. Het is moeilijk om jezelf mooi te vinden als zoveel mensen je lelijk vinden”

Als coach werk ik vooral in het hier en nu.

We kijken wel naar het verleden, waar bepaalde dingen vandaan komen, maar daarna gaat het vooral over wat je daarmee kunt doen om je in het hier en nu beter te voelen, om een beslissing te nemen of bijvoorbeeld beter te communiceren met de mensen om je heen. Je werkt aan een zelfgekozen positief doel.
Wat heb jij nu nodig om verder te komen? Je zet uiteindelijk zelf de stappen en ik ben er om je daarbij te begeleiden, om je aan te moedigen. Om vragen te stellen die je probleem duidelijker voor je maken, om mee te oefenen en om tools aan te reiken waar je mee verder kunt.

Hoe ga ik te werk

Hier & nu

Wil jij vrijblijvend afspreken om te kijken wat ik voor jou kan betekenen?